סבא אבל בתוך השנה להשתתף בברית של נכדו

שאלה:

שלום לכבוד הרב, האם לסבא שנמצא בשנת אבל (חודש חמישי) בתוך השנה מותר להיות סנדק בברית של הנכד שלו? האם מותר לו להשתתף בסעודה? האם מותר לשים מוזיקה? והאם מותר לו לשמוח ולרקוד? תודה מראש. (אנחנו ספרדים)

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר לו להיות סנדק, גם בתוך שבעה מותר לשמש כסנדק. לגבי השתתפות בסעודה, בדרך כלל יש להמנע בתוך השנה, אבל כאשר הוא סנדק וגם הוא הסבא שחסרונו יורגש מאוד בשמחה, מותר להשתתף בסעודה, בפרט ספרדים שבעיקר הקפידו בשמחת נישואין ולא בשאר שמחה של מצוה. כמובן אין להביא מוזיקה בשמחת הברית הזו כיון שהוא שם, והוא עצמו גם לא ירקוד.

מזל טוב ורוב נחת.