מקום עבודה חילוני / חיבור לחברה מתחזקת

שאלה:

שלום רב. אני בת 19, בתהליכי התחזקות כמה שאפשר ומחפשת עבודה כדי לממן כסף ללימודים. חלמתי חלום מדאיג שבוע שעבר שלא אפרט אך אני מפרשת אותו כדבר טוב, וכך יהיה בעזרת השם, ובו נאמר לי שהשם מרוצה ממעשי וממעשי משפחתי ושאנחנו רצויים בעיניו ואהובים. מצד שני קרה משהו לא טוב באותו חלום. שבוע לאחר מכן בדיוק התחלתי לעבוד בבית קפה בצפון תל אביב, שמצד אחד האנשים שם מאוד מכבדים ושומרים איתי נגיעה מצד שני מאוד חילונים כולם והתרבות שלהם מאוד שונה. אני מפחדת מקשר בין החלום לעבודה חלילה, שאולי אני צריכה לא לעבוד שם. לא יודעת איך זה קשור כי כן נאמר לי שמעשי רצויים בעיני השם, מצד שני קרה שם משהו לא טוב. ולגבי העבודה, זה לא פשוט לעזוב עכשיו מקום שעד שמצאתי אותו לקח לי כמה חודשים, והעבודה בו מאוד נעימה וטובה לי, ואני שומרת על צניעות כמה שאפשר. מצד שני מפחדת מהשפעה רעה במקום ומאותו חלום, מה עלי לעשות? לעזוב עבודה שטובה לי כביכול מבחינה גשמית, ברגע שאין לי אופציות אחרות? האחים שלי לא עובדיפ כרגע, הם בעצמם מחפשים עבודה והמצב הכספי לא פשוט בכלל השם יעזור. אשמח לעזרה

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בתשומת לב את ההתלבטות שלך וקשה לי לייעץ. מה שברור זה שהחלום הוא שטויות, אדם חולם מהרהוריו ביום וחלומות שוא ידברון, כך אמרו חכמים, מה שנשאר לנו זה רק לבדוק בצורה מושכלת האם מקום העבודה הזה טוב עבורך ואם יש לך אפשרות כרגע למקום עבודה טוב יותר, ובזה אינני יכול לייעץ, מקום העבודה הוא דבר רציני, לדעתי במקביל לעבודתך כדאי מאוד כחלק מאוד משמעותי וחשוב בהתחזקות שלך, ליצור קשר עם איזו מדרשה ללימודי יהדות, הם יתנו לך תוכניות פעילויות תמיכה חברתית והכוונה וזה הדבר הכי חשוב בשלב שלך. ממילא גם יהיה לך במקביל עם מי להתייעץ שם לגבי מקום העבודה, הם יכירו אותך ויוכלו לייעץ באופן מעמיק ומשכל, ובמקביל לתמוך בך שלא תושפעי מידי במקום העבודה. אינני יודע היכן את נמצאת וכיצד לקשר אותך, לכן אני מציע שתפני לסניף לב לאחים באיזור מגורייך והם כבר יכוונו אותך למקום מתאים ונחמד.

בהצלחה רבה מאוד.