ברכת כהנים במנחה בתענית – כהן שאינו מתענה

שאלה:

בס"ד
שלום, ידוע שאכל ביום צום אנו נושא את כפיו, למרות שעיינתי במספר מקורות שכן עלו לנשיאת כפיים.
מה לגבי כהן שעקב מחלתו נאנס ואכל האם הוא רשאי לשאת כפיו?
אם אפשר לקבל מקורות לתשובה
תודה

תשובה:

כהן שאינו מתענה אינו עולה לדוכן, ואינני מבין מה משנה מדוע אכל, זה לא קנס אלא חשש שכרות וכדומה, ראה כף החיים סי' קכט ס"ק ה, בלוח ארץ ישראל הובא בשם הגינת ורדים, שאם אין שם כהן אחר יניחו לו לעלות, כיון שבתענית אין כל כך חשש שכרות, גם מי שאוכל לא ישתה יין…