ברכה כנגד קיר השירותים

שאלה:

כידוע דעת הטז ועוד (סימן פג) שמחיצות בית הכסא אינן מועילות ואסור לברך כנגדן כמלא עיניו ושלא כנגדן עכ"פ ד אמות" דכיון שמיוחדות לקבל הצואה דייננן להו כצואה" שאלתי האם דלת השירותים של ימינו דינה כנ"ל או שמא שונה הדבר כיון שבמציאות שלנו שיש אסלה ואין הצואה נוגעת בדלת אין אלו 'מחיצות המיוחדות לקבל הצואה' וכן בטז בסופו הדגיש שזהו דוקא אם הצואה ע"ג קרקע ולא בחפירה

תשובה:

שלום וברכה

ראה פסקי תשובות שם על פי דברי כמה אחרונים, שבזמנינו שהואה אינה נצברת שם והקירות נקיים לא קיים דין זה, ומותר לברך כנגד מחיצות בית הכסא. וכן מנהג כל העולם…