פתיל צף לנר חנוכה

שאלה:

האם צריך להדליק הנרות לפני ההדלקה, בתור הכנה, ראיתי שיש נוהגים כך?

תשובה:

שלום וברכה

יש שעושים כך כדי שידלקו אחר כך טוב יותר, אבל בפתילות איכותיות אין בכך צורך. כמו כן מי שמדליק בפתיל צף שמצופה שעווה, יש שחששו שמא כיון שבשבעת ההדלקה דולקת כאן השעווה ולא השמן, עדיף להדליק קודם, וכך כשיבוא להדליק כבר לא יהיה מצופה שעווה. אמנם למעשה הכרעת הפוסקים שאין חשיבות למעט שעווה זו וזה נחשב הדלקה בשמן. ראה קונטרס ימי החנוכה בשם הגרש"ז אויערבך.