חימום דג בשבת בכלי שני

שאלה:

שלום, האם ניתן לחמם דג+רוטב בשבת?הדג+הרוטב יהיו בתוך שקית קוקי ויתחמם בתוך מים רותחים , המים הרותחים יוצאו מתוך המיחם.האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שהכוונה לחמם בתוך כלי שני, כלומר שמים בקערה מים מהמיחם ולתוך זה שמים את השקית עם הדג, באופן זה יש להקל שאין בזה איסור בישול אחר בישול אפילו שיש רוטב, אבל יש להזהר שהשקית לא תהיה כולה במים משום איסור הטמנה.

חנוכה שמח ושבוע טוב.

הצטרף לדיון

11 תגובות

  1. האם מותר לי אז לחמם מים על הפלטה בתוך סיר, ובזמן שאני רוצה לחמם את הדג להוריד את הסיר מים מהפלטה(לוודא שבכל זמן -שהסיר עם המים נמצא על הפלטה הוא לא זז ולא בא איתו שום מגע)ולהשים את הסיר על השיש ובתוכו להשים את הדג בתוך ניילון?

  2. אוקיי, אבל הבנתי שאם אני רוצה להכין ביצים חומות לשבת בבוקר אני יכול לשים לפני ערב שבת סיר עם מים על הפלטה ובתוכו להשים ביצים טריות ובשבת בבוקר להוריד את הסיר מן הפלטה(כמובן שבמשך כל השבת הסיר לא יזוז ולא יבוא בשום מגע), אז מה בעצם ההבדל אם אני יוסיף עוד סיר עם מים בלבד(לחימום הדג בשבת) ליד הסיר של הביצים?

  3. ההבדל הוא עצום… מתי שמת את הביצים! לפני שבת מותר לשים ביצים או דג, אבל כאן שאלת האם מותר להכניס את הדג באמצע שבת!

  4. הבנתי..(אני שם תביצים לפני שבת),אז זה לא משנה אם אני יעביר את המים שהרתחתי על הפלטה לכלי אחר ואז אחמם את הדג עם הרוטב?אני חייב להשתמש במיחם?(חשבתי כי האיסור זה לגבי כלי ראשון או שני שהרוטב יתחמם בו )

  5. אפשר לשים סיר עם מים על הפלטה לפני שבת, ובשבת אפשר לשפוך מהם לכלי אחר ושם בכלי השני להכניס את הדג באופן הנ"ל.

  6. האם מותר בשבת: לשפוך מים חמים מהמיחם לתוך סיר- ובתוך הסיר עם המים מהמיחם להשים סיר עם רוטב -ובכך לחמם את הרוטב?