הדלקת נר חנוכה לחיילים

שאלה:

חיילים הנמצאים באימונים במשך החנוכה, האם יכולים לסמוך על הדלקת נשותיהם? ומה דינם של חיילי מילואים רווקים שגרים אצל ההורים, האם יכולים לסמוך על הדלקת הוריהם? בהנחה שלא, היכן ידליקו?

תשובה:

שלום וברכה

חייל נשוי שאשתו מדליקה עליו בביתו יוצא ידי חובה בהדלקתה, אבל חייל רווק לא כל כך ברור שהוא נחשב סמוך על שולחן הוריו, דינו דומה לכאורה לבני ישיבה שנחלקו בכך פוסקי זמנינו כידוע, ואולי דינו עוד גרוע מכך, כי באופן כללי רוב צרכיו בתקופה זו על הצבא, אוכל ביגוד, ויש להם גם התחייבות מסויימת לדמי כיס וכדומה לפי צרכיו, כלומר אם הוריו לא יפרנסוהו הצבא מחוייב בכך. לכן חייל רווק לכאורה כן צריך להדליק בצבא במקום שבו הוא נמצא, נכון שכאשר הוא בשטח אין לו מקום להדליק, אבל אני מניח שיש איזה בסיס ששם הוא ישן וכו' ושם הוא מקום ההדלקה בשבילו.

בהצלחה