תפילה לפני הנץ

שאלה:

שלום לרב אני חלק ממנין קבוע בבית כנסת בעל מנין מצומצם לאחרונה עקב השעה המאוחרת והמעצבנת של הנץ הפסקתי להתפלל שם בינתיים… כרגע הם מתחילים עמידה 20 דק' לפני הנץ.. ואני לא חייב תפילה כלכך מוקדמת.. עקב הבעיה שנוצרה דיבר איתי ת"ח שמתפלל שם ואמר לי שיש מחלוקת גם בזמני הנץ וכו' ושטחזור להתפלל האם אני צריך להשלים להם מנין בתקופה הזו אף על פי שאינני צריך לתפילה כלכך מוקדמת ביחס לנץ

תשובה:

שלום וברכה

המחלוקת לגבי הנץ החמה היא בפער של שתי דקות בלבד… נץ הנראה ושאינו נראה, כך שלא הבנתי את דברי אותו תלמיד חכם, וגם אם מצא משהו, אין להקל נגד מה שכבר התקבל בפסיקה גמורה, ולדעתי נכון אתה עושה שהולך להתפלל במקום אחר.

שבת שלום וחנוכה שמח.