שכיבה אפרקדן כשאין חשש הוצאת זרע לבטלה

שאלה:

האם מותר לשכב על הגב כאשר אין שום חשש קרי, כגון אחרי מצות עונה?

תשובה:

יש מחלוקת אם השכיבה אפרקדן אסורה רק כשיש חשש שירדם כך או גם כשאינו נרדם, והרעיון הוא בעצם נושא שאלתך, בשו”ת שלמת חיים סי’ רכא התיר וכן הורה הגרי”ש אלישיב, אולם החזון איש אסר כמובא בשונה הלכות סי’ רלט. כאשר הוא ישן או יש חשש שישן זה אכן איסור ממש ובזה גם אין את הרעיון שלך כי בתוך שנתו ודאי כבר יוכל להתקשות, לכן אחרי קיום מצות עונה שודאי ירדם אסור בכל מקרה, ראה שער הציון סי’ רלט ס”ק יב, וראה בשלמת חיים שם ס”ק רכג שצריך להעירו.