חימום חלה בשבת הקשיית דבר רך

שאלה:

שלום לרב.א-האם מותר לשים בשבת חלה או פיתה על הפלטה(עם הפסק) ולחכות עד שיתחמם ויתקשה? ב-היכן מופיע שבחנוכה לפני שיר של יום אין לומר שבו היו הלויים אומרים בבית המקדש? בברכה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

1. נכון הדבר שנחלקו הפוסקים האם מותר לעשות צנימים בשבת, ואם יש בזה משום הכלל בבישול של הרפיית דבר קשה או הקשיית דבר רך, ראה כאן בהרחבה, אבל נראה ברור שכל המחלוקת היא רק על צנימים שזה מאכל בפני עצמו שאנשים טורחים עליו והוא קובע שם לעצמו ונעשתה פעולה חשובה, אבל מה שהחלה נעשית מעט יותר פריכה, אין לזה חשיבות ומשמעות ובזה הכל יודו שמותר כיון שכבר היתה אפויה כל צרכה, שאם כן אין לדבר סוף, ברור שבכל בישול אחר בישול יש איזה שהוא שינוי במצב הצבירה של המאכל… דומה הדבר למה שנהגו להקל לתת מים חמים לכוס חד פעמית למרות שזה מרכך אותה, כיון שאין לזה כל חשיבות ומשמעות.

2. אני מניח שכוונתך למנהג בני אשכנז שכדעת הגר"א לא אומרים בחנוכה את השיר של יום הרגיל אלא מזמור שיר חנוכת הבית, ובשיר של יום במועדים כיון שלא מכוון כנגד ימי השבוע אין טעם במשפט זה.

שבת שלום וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אצלנו נוהגים לומר שיר של יום כרגיל ולאחר עלינו מוסיפים מזמור חנוכת הבית ולכן באה השאלה האם לומר לפני השיר של יום את המילים שבו הלויים אומרים וכו.בתודה מראש עבור תשובה חנוך