גדר כבולעו כך פולטו

שאלה:

למה בכיסוי קדירה לא אומרים "כבליעתו כך פליטתו" ויספיק לפ"ז להניח את המכסה על הסיר בעת הכשרתו ללא צורך להטבלתו במים מבעבעים? הוא הרי בלע את כל האיסורים בדרך זה של אדים ולא מתוך המאכל הטרף/החמץ עצמו!

תשובה:

שלום וברכה

הכלל של כבולעו כך פולטו, אמור רק לגבי סוגי הבליעות, באש או במים וכדומה כלי ראשון או שני, אבל כאשר זה בדרגת בליעה מסויימת, לגבי אופן ההכשרה לא נאמר דין זה. ולכן מה שבלע בכלי ראשון, צריך הכשרה בכלי ראשון ממש.

שבת שלום.