אשכנזי שמתארח אצל בעל בית ספרדי בשבת חנוכה

שאלה:

אשכנזי שמתארח אצל בעל בית ספרדי בשבת חנוכה- וישן בדירת אירוח נפרדת: ידליק בדירת האירוח בברכה בשם ומלכות או שעדיף שישתתף בפרוטה ולא ידליק בנוסף לבית הבית הספרדי? וכמה זו פרוטה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא אשכנזי הוא בהחלט יכול לקיים את מנהגו ולהדליק, השאלה היא היכן מדליק: בשו”ת אז נדברו ח”ז סי’ סט דן בשאלה זו, וכתב, שהנדון אם מקום שינה עיקר או מקום אכילה עיקר ראה סי’ תרעז, הוא רק במקומות קבועים, אבל כאן שהוא אורח, ודאי עיקר ישיבתו היא בבית המארחים ששם אוכל, והשינה היא אקראית מאוד, ויש להדליק בבית המארחים. אכן אם זה יהיה חריג להם לתת לך להדליק, תשתתף איתם בפרוטה – 10 אג'.

שבת שלום וחנוכה שמח.