חלב אם – האם מותר לאדם לשתותו?

שאלה:

שלום אני בהריון והגוף שלי כבר מייצר חלב בעלי בזמן קיום יחסים מאוד אוהב למצוץ ולשתות את החלב (יש לציין שבעלי תלמיד חכם ומאוד ירא שמים) סליחה על הפתיחות מה /שהוא אוהב זה לא רק לשתות את החלב זה למצוץ

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע אם בעלך הוא זה ששאל כבר שאלה זו השבוע, עניתי כך:

חלב אשה מותר לכל אדם לשתותו, אמנם חכמים אסרו לגדול לינק אותו ישירות מן האשה אלא חולבת לתוך כלי או לתוך היד והוא שותה. וחכמים אמרו שגדול היונק מן השד או אפילו אם חולבת לתוך פיו הרי זה כיונק שקץ (רש”י שם פירש דהיינו דבר משוקץ) ומכים אותו מכת מרדות. לכן נראה שעיקר הבעיה היא בעצם החליבה ולא בשתייה, ויש להחמיר באופן שהזכרת. אמנם אם אפשר באופן שלא יצא חלב מותר.

מקורות:

גמ’ כתובות ס,א וכריתות כב,א, רמב”ם מאכלות אסורות ג,ב ושולחן ערוך יו”ד סי’ פ”א סעיף ז’.