שבועה

שאלה:

ערב טוב כבוד הרב נשבעתי בסידור ובתנך הקדוש שלא אלך הערב ליום הולדת של הבן של בנזוגי.כי הוא פגע בי.הוא בא להתנצל וביקש שאבוא ליום ההולדת מה עליי לעשות על מנת לבטל את השבועה

תשובה:

שלום וברכה

זה דבר חמור מאוד מאוד, וברור שלא ניתן ללכת לשם בלא שעושים התרת נדרים בפני שלושה, תפני לרב בית הכנסת הסמוך לבית ותבקשי ממנו שיסייע לך בענין זה. להבא לא עושים שטות כזו, גם לא מתוך כעס. שבועה זה דבר חמור מאוד.

[חשוב לדעת שהתורה אוסרת קיום יחסים ומגורים משותפים לבני זוג שאינן נשואים כדת משה וישראל].

בשורות טובות.