זמן הדלקת נר חנוכה לדעת השולחן ערוך

שאלה:

מה דעת מרן השו"ע בזמן הדלקת חנוכה צאת הכוכבים או שקיעה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

שיטת השו"ע שיש להדליק בצאת הכוכבים [וכפי שיטתו לענין צאת הכוכבים שפסק כרבינו תם, כלומר 72 דקות אחר שקיעה ראשונה, ירידת גוף השמש מתחת קו האופק, מה שאנחנו קוראים שקיעה]. למעשה נהגו הספרדים, שאף שקיבלו הוראתו בענין שהזמן הוא צאת הכוכבים, מכל מקום בנוגע לזמן צאת הכוכבים נהגו כשיטת הגאונים שהוא אחרי שקיעה ראשונה 13.5 דק', או 18 דק'.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תרעב סעי' א וכפי שביארו שם המשנה ברורה בהרחבה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השו"ע פסק בכל כמו רבינו תם, ראה למשל זמני מנחה וערבית, הוא כלל לא מתייחס לשיטת הגאונים, אבל דעתו לא התקבלה בזה גם אצל הספרדים.