לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

איזה מסמכים צריכים בשביל בירור יהדות?

שאלה:

שלום ,
יש לי שאלה אשמח לקבל תשובה :)
אין דבר יותר חזק אצלי מהיהדות , היהדות ממלא את נשמתי.
יש לי בן זוג ברוך השם כבר שנה וחצי ואנחנו יושבים להתחתן ,
אמא שלי יהודיה , גם אצלי בתעודת לידה רשום יהודיה . אבל אבא שלי לצערי גוי
האם זה יוצר בעיה לנישואין ברבנות?
ואילו טפסים צריך בשביל להוכיח יהדות אם ההורים לא התחתנו ברבנות ..
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אם אמא שלך יהודיה בודאי תוכלי להתחתן ברבנות. כפי שאת יודעת היהדות נקבעת לפי האם.

אם יש לאמא שלך מסמכים על יהדותה כמו תעודת לידה מקורית (אם היא נולדה באחת ממדינות בריה"מ לשעבר) שם מופיע שהיא יהודיה, תבואי עם התעודה הזו. אבל לפני כן תתקשרי לקבוע פגישה עם מברר יהדות, יפתחו לך תיק. ברוב המקרים, מאשרים יהדות תוך יום! לפעמים נדרשים להוכחות נוספות הכל בהתאם למקרה הספציפי, לפעמים ישלחו אותך ל"שורשים" שיעזרו לך לאתר מסמכים נוספים במקרה הצורך. ובמקרים שגם זה לא עוזר, הם עשויים להציע לך בדיקה גנטית מיטוכונדרית שברוב המקרים יכולה להוכיח יהדות. לסיכום: ישנה מערכת שלמה שעובדת בשבילך לאתר לך הוכחות אפילו בלי שהאדם הרגיל אינו מודע לכך עד כמה הם טורחים כדי לסייע בהוכחת יהדות. כאחד שמכיר את הנושא מקרוב אני יכול לומר לך שכאשר מדובר ביהודי. גם אם אין לו מסמכים בסופו של דבר הוא יצליח עם כל העזרה הזו להוכיח יהדות.

העובדה שאבא שלך גוי, כאמור אינו רלוונטי לנושא, מלבד ההלכה הקובעת שאסור לך להינשא לכהן.