תאריכי אבלות שנה מעוברת

שאלה:

שלום נפטר בתאריך כ אדר א תשעט. מתי עושים 11 חודש? מתי עושים 12 חודש ומתי 13 חודש? נא לציין תאריכים. תודה!

תשובה:

שלום וברכה בכ' בטבת יש 11 חודש, שיש מקהילות הספרדים שנהגו לעלות לקבר. אבל עיקר העליה לקבר היא ב12 חודש כ' בשבט, והמהדרין לעלות גם ב13 חודש תבוא עליהם הברכה ראה רב פעלים ח"ד סי' מא. למנהג בני אשכנז עיקר העלייה לקבר ב13 חודש כ' באדר.

בשורות טובות.