רואה דם מחמת תשמיש

שאלה:

שלום וברכה, בעלון השבוע עסקתם בדין של אשה קטלנית. בסיבת ההיתר לאשה צעירה היה טעם שכיוון שאולי תפנה לזנות, התירו לה להתחתן. השאלה היא אם נגיד אותו דבר לגבי אשה שרואה דם מחמת תשמיש ?

תשובה:

שלום וברכה

אין לדמות נושא של קטלנית שהוא יותר ענין סגולי וחשש סכנה, לדין רואה מחמת שתשמיש שבהנחה שאכן הוברר שהיא רואה אצל כל אדם עם כל הגדרים [דומה שעוד לא קרה כזה דבר בהיסטוריה, זה נדיר מאוד, אבל בהנחה שכך התברר] הרי שמדובר באיסור נדה ממש, ולא מתירים איסור כרת מחשש שמא תזנה… מה ההבדל ומה הרווח בכך שתנשא ותעבור באיסור כרת כל ימיה…