ספק גניבה ממס הכנסה

שאלה:

רציתי לשאול: אני עובדת בחברה להחזרי מס. יש לי לקוח שתרם הרבה שנים בהוראת קבע לעמותה 1000 ש"ח בחודש וכעת הייתי זקוקה לקבלות לצורך ההחזר. הלקוח לא מצא אותם, והרואה חשבון אמר שיוציא קבלות חדשות במידה ואשיג פירוט בנק שלו לשנים הרלוונטיות. אחרי שהשגתי הוציא לי קבלות בהתאם. לאחר מכן הלקוח מצא בבית קבלות ששלחו לו בעבר. המספרי קבלות שונים, אך כנראה שחלקם כלולים בקבלות שהרואה חשבון שלח לי. האם מותר לי לנסות להכניס את כל הקבלות, ואולי מס הכנסה יאשרו סכום החזר יותר גבוה וכביכול לא מגיע ללקוח. אם אין למס הכנסה דרך לדעת מה עשיתי, האם נחשב כגניבה ממס הכנסה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם ברור שמקבל החזר כפול, נחשב שגונבים ממס הכנסה. אבל אם לא ברור שיש קבלות כפולות, אלא שמסתפקים האם יש כפל קבלות, ואם ימנעו ולא יכניסו את כולם יתכן ויגיע הפסד ללקוח שלא יקבל את כל זכויותיו, אפשר להקל בזה להכניס את כל הקבלות.

בהצלחה.

מקורות:

להוציא מהמס נחשב שגוזלים מהם. אבל אם מסתפק האם הקבלות כפולות, י לראות זאת כספק האם חייב לשלם מס גבוה, ואין זה ספק גזל אלא ספק האם חייב לשלם את מלוא המס, ולכן יש להקל בזה.