נטילת ידיים

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב הנכבד, 1. האם יש בעיה בכך שלאחר נטילת ידיים אני מנגבת ידיים במגבת שנמצאת על ספה נקיה ועליה מס' דברים בצד? כנ"ל לגבי מגבת שנמצאת על מיטה? (לפעמים אין באפשרותי להניחה במקום אחר מלבד המקומות שציינתי, אני מקווה שאין ענייני טומאה בכך). 2. אני נוטלת ידיים במקלחת(אין שם שירותים והמקום די נקי, אין באפשרותי ליטול במקום אחר), כאשר אני נוטלת שם ידיים, האם אני יכולה לנער שם(במקלחת) את ידיי לאחר הנטילה כדי שלא יישארו הרבה מים על ידיי , ואז לנגב ואז לברך בחוץ כרגיל? בשבת אני עושה זאת לפעמים כי איני רוצה להרטיב את המגבת יתר על המידה. תודה רבה כבודו, חג חנוכה שמח ומואר, תבורכו, אמן.

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כל בעיה.

2. אין כל בעיה, ועדיף שגם הניגוב יהיה בחוץ.

3. אין צורך בשבת להקפיד לנער, זה עדיין לא יהיה רטוב עד כדי סחיטה.

חנוכה שמח.