מעות שנמצאו מתחת לכוס קפה

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב. אתמול בערב הלכו כמה נערים למרכז קניות. בדרך הם עברו ליד בית קפה ועל אחד השולחנות בחוץ היו מונחים 50 שקלים מתחת לכוס קפה כאשר בקצה השולחן היתה כוס קפה שניה. השאלה היא האם מותר לקחת את הכסף הנ"ל כאשר עשרות אנשים עוברים באותה דרך ומי שהוא אחר יכול לקחת, או שיכול להיות שזהו טיפ שהושאר למלצרים?

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף נמצא דרך הינוח ולא דרך נפילה, והמוצא אבדה דרך הינוח חייב להשיב, שהמקום בו נמצאה האבדה נחשב לסימן.

במקרה הנ"ל עדיף שלא לגעת במעות, מאחר ויתכן ויחזרו בעלי המעות מיד לקחת את הכסף. או שהכסף הונח עבור טיפ' למלצרים. ולכן אין לגעת בכסף.

בהצלחה.