לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעבר ליד מאוורר בשבת

שאלה:

שלום לך כבוד הרב וחג שמח, בקיץ כידוע חם מאוד ואני כל הזמן חשה תחושת מחנק באופן לא רגיל, לכן אני פותחת מספר מאווררים(כמובן, לפני כניסת השבת ולא נוגעת בשום כפתור), ובכל צד בחדר יש לי מאווררים – בשני הצדדים של החדר , והם יחסית קרובים אחד לשני ונמצאים זה מול זה…. אני חוששת שעקב שינוי תזוזותיי עלול להתקיים שינוי במצב האוויר כי מאוורר אחד נושב אוויר לכיוון מאוורר אחר בחדרי וכשאני זזה לידם אני חוששת שאני משנה את האוויר בכך, קשה לי להסביר זאת, כמובן, איני מזיזה אותם אפילו, אני רק חוששת שעקב תזוזותיי וריבוי המאווררים בחדר, יתקיים שינוי מצב האוויר כפי שציינתי מעלה… אין בעיה בריבוי מאווררים בשבת במצב כזה? תודה רבה וסליחה על שאלתי הסבוכה והמעט מוזרה… תבורכו בכל ברכות התורה.

תשובה:

שלום וברכה

אין סיבה לחשש. שינוי מצב מנוע בגלל האדם העומד מול המאוורר הוא דבר שאינו ניכר כלל ואין לו חשיבות מלאכה והדבר אינו מתייחס לאדם כלל, כך הורו גדולי הפוסקים. שונה הדבר במזגני אינוורטר למשל, שם נעשית פעולה מאוד משמעותית בפתיחת דלת, ויש צורך בהתקן מיוחד לשבת שמבטל את פעולת האינוורטר.