הפסק בין הברכות להדלקת נרות חנוכה

שאלה:

אתמול בעלי ברך על הדלקת נרות חנוכה. הוא ניסה שוב ושוב להדליק ולא הצליח כי הפתילות היו ארוכות מידי, אז לקח מספריים וחתך את הקצוות ואז הצליח. עבר הרבה זמן מהברכות עד ההדלקה. היה הפסק ניכר. מה היה אמור לעשות במקרה הזה. האם יצאתי ידי חובת הדלקת נרות חנוכה בלילה הראשון?

תשובה:

שלום וברכה

הוא נהג כדין, כיון שהוא עוסק במצות ההדלקה זה לא הפסק. כמובן לכתחילה עושים הכל כדי שהכל יהיה מוכן היטב קודם, אבל כאשר כך קורה הוא נהג בדיוק כפי שצריך רק לא לדבר באמצע. לגבי מצות ההדלקה בכל מקרה הברכות לא מעכבות בקיום המצוה. [הערה קטנה, אולי זו פליטת קולמוס ואין לך כוונה, אבל יותר היה נעים לי לשמוע שאת שואלת "האם יצאנו ידי חובה", שאלת "באם יצאתי" כביכול את ובעלך לא יחד באותה סירה, וזה הרי לא נכון אתם זוג מן השמים יחד בסירה בכל תחומי החיים הלכתיים וסתמיים לאורך ימים ושנים מתוך נחת ושמחה תמידית].

חנוכה שמח.