הדלקת נרות חנוכה במסיבות

שאלה:

אלא שמתירים להדליק באולמות עם ברכה כגון משנת יעקב הלכות חנוכה וכן הרב עובדיה מה סברתם? תודה

תשובה:

שלום וברכה

הם הבינו שבכלל תקנת הדלקת נר בבית הכנסת כל מקום כינוס ומסיבה וכדומה, אבל ידוע כמה התנגדו לכך גדולי הפוסקים כמו הגרש"ז אויערבך ובעל מנחת יצחק ועוד, לדעתם הדלקת נר בבית הכנסת היא בדומה למקדש וכן במנהג אין להוסיף על מה שנאמר, ולכן דוקא בבית הכנסת מדליקים ולא בכל מקום כינוס כמו מסיבות, ויש בזה חשש ברכה לבטלה ממש.