אשה בביתה ככהן גדול בבית המקדש

שאלה:

ב"ה חג שמח (השאלה לא קשורה לחנוכה) האם זה נכון שאם אשה היא עקרת בית ממש מכל הלב היא מגיעה להיות בדרגה של הכהן הגדול בבית המקדש אפילו

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע לענות על שאלה כזו… מה שאני כן יודע, הוא שכל בית יהודי הוא מקום משכן לשכינה כמו בית מקדש מעט, וכל אשה יהודיה שמגדלת את בניה לתורה וליראת שמים טהורה, מאכילה ומשקה ומספרת ושרה ומלטפת ומטפחת, היא אכן כמו הכהן הגדול בביתה הפנימי, ונשות ישראל מאז ומתמיד הן מקור החוסן היהודי הנפשי והרוחני, זה תפקיד ויעוד גדול מאוד.

יתן ה' שכל אחד ואחת מאיתנו יזכו למלא את תפקידן ויעודן בצורה הטובה והנכונה ביותר, עד ביאת משיח צדקנו במרה בימינו.

הצטרף לדיון

תגובה 1