פירסום מצב אישי של אדם שפרק עול ומכפיש את היהדות

שאלה:

שלום וברכה , ברצוני לשאול שאלה בנושא "שמירת הלשון" ושאלתי היא כך- לאחרונה נכספתי לאדם שבמשך שנים רבות היה מעביר שיעורי אמונה ותורה לרבים(ואפילו היו קוראים לו "הרב" בגלל הכריזמה שלו) והאדם הזה לאחרונה הצהיר שהוא עוזב את הדרך שלו ויוצא בשאלה , והוא מנמק את היציאה שלו בשאלה בטענות שהן לא מדוייקות ואפילו מסולפות ועל פי מקורות נאמנים מאוד שנכספתי אלייהם הבן אדם הזה עבר הרבה משברים בחיים בזמן שהוא היה דתי (כגון בעיות קשות בנשואים , ועם המשפחה )וגם הבן אדם הזה עשה הרבה החלטות שגויות בחיים שגררו אותו לצרות גלדולות ולמשברים (בכל מיני נושאים בחיים כגון משפחה וילדים וגם בנושאים של אמונה) ולאחרונה הוא הצהיר על עזיבתו את דרך התורה והתחיל לפרוק עול תורה ומצוות ולעשות דברים אסורים (כמו קעקועים , ניבוליי פה וכדומה)ויותר מכך הוא מנמק את הסיבות לכך בשחיטות של רבנים שהוא נכסף אליה ובכל מיני סיבות צדדיות ולא מדבר כמעט על הטעויות החמורות שלו כאדם דתי ועל הבעיות הנוראות שהיו לו בחיי הנישואים וגורם לאנשים חילוניים לקבל פרספקטיבה שלילית על הממסד הדתי ועוד יותר גרוע מזה הוא עלול לגרום לאנשים להתרחק עוד יותר מהדת (כאשר הם רואים אדם שהיה מרבה להטיף מוסר ולהעביר שיעורי תורה לרבים עוזב את דרך התורה ועושה קעקועים וכל מיני דברים אסורים כמו ניבולי פה ומחבק ונוגע בנשים זרות ) והשאלה שלי היא האם מותר לי לפרסם עליו פרטים (אמתיים וידועים לי ממקור נאמן מאוד)שיגרמו לאנשים להבין ולראות את כל האמת על הבן אדם הזה ועל העייתיות שיש לו ועל ידיי כך ימנע ביזיון מעולם התורה וגם על ידי פרסום הפרטים האלו ההשפעה שלו תחלש השפעתו ואנשים יפקפקו בדברים הרעים שהוא מספר ,האם. הדבר מותר לי ?(חשוב לי להדגיש שברוך ה' אני מאוד זהיר בהלכות שמירת הלשון ובשום אופן לא רוצה להכשל בדיבור לשון הרע ומנגד אני רואה איזה רעש ופרספקטיבה רעה הוא יוצר על עולם התורה והדת ושלא בצדק!!! ולכן רציתי לעשות שאלת רב בצורהרצינית ולא לא להסתמך על הבקיאות האישית שלי בהלכות שמירת הלשון . כמו כן חשוב לי לדעת שהשאלה מובנת לכם )

תשובה:

שלום וברכה

לפי כל הנתונים שהצגת אין מקום לשאלה, ברור שמותר, רק תזהר לעשות זאת באופן שלא תהיה חשוף חלילה לתביעות, יחד עם זה אל תחשוב שיש לך חיוב לעשות זאת, היהדות חזקה והאמת תמיד מבצבצת ומורגשת, ועם ישראל אף פעם לא נבהל מהכפשה כזו או אחרת, הכל בסדר.

בשורות טובות.