מזוזה

שאלה:

שלום לרב, אני גר בדירה שכורה, לאחרונה שיפצו אותה וביטלו קיר של המטבח שהייתה עליו מזוזה. שמרתי אותה אצלי וחשבתי לתת אותה לבעלת הדירה, שהיא שומרת מצוות ובנה סופר סת"ם ואולי יוכל להשתמש במזוזה. האם הדבר מותר? פעם שמעתי שאסור להוציא מזוזות מהבית בו היו או משהו כזה. פשוט כרגע היא ללא שימוש אצלי. תודה!

תשובה:

שלום וברכה

מה שאסור להוציא מזוזה הוא בזמן שעדיין הפתח קיים, אבל אם בכלל בוטל הקיר הזה ואין פתח, מותר לתת את המזוזה הלאה.

חנוכה שמח.