להתפלל על גוי

שאלה:

שלום, אם גוי מבקש ממני להתפלל בעד אשתו שתלד בצורה קלה, מותר? ואם אמרתי בע"ה ולא באמת התכוונתי האם יש בזה גנבת דעת?

תשובה:

שלום רב,

אפשר להתפלל על גוי חולה שיבריא או ללידה קלה.

ראה בשדי חמד (בכללים מערכת הל’ כלל קי”ז) שהרחיב בנושא תפילה על גוי וחילק בין אם הגוי מבקש ממנו שיתפלל, וכן אם הוא רע לשמים שינסה להתחמק ממנו ע”ש עוד. וראה עוד בשו”ת יחווה דעת חלק ו’ סימן ס’ שהתיר לגר להתפלל לרפואת אביו הגוי, ראה עוד בשו”ת יביע אומר חלק י’ יו”ד סי’ נ”ה שהתיר לומר השכבה בבית הכנסת על חייל דרוזי שמת במלחמה. וגם הגר”ח קנייבסקי שליט”א בדרך שיחה עמוד תקמד התיר לאדם להתפלל על שכנו הגוי.