חזרה על מילים בתפילה

שאלה:

האם מותר לחזור על מילים בתפילה? כגון כששרים. ראיתי נוהגים כך בשבתות חזנות.

תשובה:

שלום רב

באופן כללי אין לחזור על מילה פעמיים, יש שהיו חוזרים על מילה כזו או אחרת לצורך כוונה אף שאין זו הנהגה ראויה, על שם ה’ ודאי אסור לחזור פעם נוספת אלא אם כן לא נאמרה כהלכה. בלי ספק זו הנהגה לא ראויה ואינה מתאימה בשום נימוק, ואלו שעושים זאת מטעמי חזנות טועים מאוד [גם אלו שהיו חוזרים לכוונה היו גדולי הדורות שהיו בקיאים בכוונות על פי סוד וכדומה לא סתם לעורר את הציבור, זה הבלים]. כמובן מי שלא הצליח לומר מילה נכון וחוזר כדי לתקן זה בסדר.

מקורות:

על כך שאין לחזור על מילה פעמיים וקשת הדעות בענין [אם הוא איסור גמור או רק מגונה] ראה שו”ת יביע אומר ח”ז סי’ יד בסופו.