דיבורים בבית הכנסת

שאלה:

שלום וחנוכה שמח רציתי בבקשה לשאול על תופעה שיש בבית כנסת אצלנו,יש כמה אנשים שהם מהותיקים בבית כנסת שנוהגים לדבר דברים שהם לא דברי תורה בבית הכנסת ובשעת התפילה. לפי ההלכה זה אסור.והזוהר אומר דברים נוראים בנידון…. השאלה שלי האם מותר לי להעיר להם? למרות שאני לא ממש חשוב בעינהם? (הם מיוחסים כביכול) או שיש כאן עניין שעדיף שיהיו שוגגים מאשר מזידים? האם עלי למצוא בית כנסת אחר להתפלל בו?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך להעיר להם כי זה לא יעזור, ולמצוא בית כנסת אחר אני לא בטוח שיועיל, לצערנו זו תופעה רווחת שקיימת הרבה בבתי הכנסת, תמיד טוב להיות בחברת בני תורה, התפילה איטית יותר וטובה יותר, ולענין הזה אל תתייחס, תלך להתפלל במקום שהתפילה איכותית יותר.

בהצלחה רבה