ברירה לאלתר – כמה זמן קודם הסעודה?

שאלה:

שלום כבוד הרב בדיני בורר שכתוב בפוסקים ברירה תוך חצי שעה או שעה מזמן הסעודה האם הכוונה לאחר שבררנו את האוכל בדרך המותרת יש זמן כחצי שעה לאכול את האוכל שהרי יש משפחות שלקוח להם הרבה יותר מחצי שעה לברור האוכל לפני הסעודה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, הכוונה שבתוך אותה חצי שעה מבצעים את פעולת הברירה, ולגבי שאלתך, אכן כתבו הפוסקים שזה מדבר על כמות מועטת, אבל אם מדובר בכמות גדולה וצריך זמן רב יותר, זה עדיין ניכר שזה לשימוש מידי ומותר, ראה ארחות שבת פרק ג' סעי' נ'.