תהילים בעת שמירת המת – לעג לרש?

שאלה:

שלום לרבנים החשובים שליט"א. ראיתי כאן על ענין אמירת תהילים בעת שמירת המת ותמהתי האין בדבר משום "לעג לרש"? ועד שיצאנו ידי-חובתינו בביה"ח עם ההתיר שהמתים למטה מעשרה טפחים והוי רשות בפ"ע אך כאן שזה ממש לידו מאי איכא למימר? http://din.org.il/2012/07/23/%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%99-%d7%a9%d7%9e%d7%99%d7%a8%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%aa/

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהתהילים נאמרים לעילוי נשמתו אין בזה לעג לרש, הרי כך מנהג ישראל בכל הדורות לבוא לקברים ולומר שם סדר שלם של תהילים…