נתינת מעשר כספים להורים בחובות

שאלה:

שלום רב. אני בת 19, גרה עם ההורים עם שאר האחים שבוגרים ממני (עדיין לא התחתנו, בע'ה עוד השנה). להורים שלי יש חובות בסכומים די גבוהים, אבל ברוך השם מסתדרים כמה שאפשר למרות המינוס ושאר החובות. הם מנסים לדאוג לכולנו למרות כל המצב וזה לא פשוט. את מעשר הכספים שלי אני יכולה לתת להורים? או שבכל זאת עלי להשתדל לתת לעניים ולמי שנזקק? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם הם מתקשים לגמור את החודש והדבר ניכר בבית ניתן לתת להם כספי מעשר, אבל אם החובות מסודרים בפריסה סבירה והכל זורם טוב ויש הכנסות, אין סיבה, אלא שכאשר יחתנו את אחד הילדים בעז"ה בקרוב ניתן לתת להם מכספי מעשרות שאז ודאי יזדקקו. יש עצה במצב כזה להפקיד את כספי המעשרות בגמ"ח הלוואות, ולפדות את הפקדון בשעה שהאח או האחות נישאים. אבל שוב, אם יש להם מצוקה כרגע, אפשר ומצוה לתת להם.

שפע גדול ושבת שלום.