אחי שאל רכב ממני ונהרס בתאונה

שאלה:

השאלתי את הרכב שלי לאחי לכמה שעות. הוא עשה תאונה ( וטוען שהנהג השני אשם כשנסע באדום) והרכב הושבת והורד מהכביש. זה רכב ישן ואין ביטוח מקיף אחי טוען שהתנה את ההשאלה שיש לו ביטוח חובה. אני טוענת שלא התנה. ביקש וקיבל. מה הדין? אני מבקשת שישלם את שווי הרכב תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

שואל חייב באונסים, ולכן חייב השואל את הרכב למרות שהתאונה לא הייתה באשמתו כלל.

לא הבנתי את הכתוב בשאלה שטוען השואל שהתנה שיש ביטוח חובה, הרי ביטוח חובה לא נסוב על הרב אלא על נזקי גוף, ועל הרכב חייב השואל לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התגובה המהירה.
    אחי טוען שאם היה לו ביטוח חובה היה יכול לתבוע את בעל הרכב השני שנכנס בו.
    וכעת אינו יכול ולכן המוציא מחברו עליו הראיה.
    אני טוענת שבכל מקרה ניתן לתבוע כל אחד בלי קשר לביטוח

  2. ביטוח חובה זה ביטוח של נזקי גוף. וחייבים לפי החוק לעשות ביטוח חובה, וזה לא קשור לנזק של הרכב. במקרה שלך האח נקרא שואל וחייב על נזקי אונסין.
    בהצלחה.