מעשר מכספי פיצויים

שאלה:

שלום לרב למי שנוהג לתת מעשרות ממשכורתו א. האם צריך לתת מעשר מכספי אבטלה? ב. האם צריך לתת מעשר מכספי פיצויים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוטני כל הכנסה חייבת במעשרות, אלא שאדם שאין לו כדי צרכיו מהכנסותיו פטור ממעשר [ושוב זה לא מעניין מה מקור הכסף] תתייעץ בענין זה באופן פרטני לפי מצבך הכלכלי.

כמו כן בכספי פיצויים יש לחלק בין פיצויי פיטורין שחייבים במעשר לבין תשלום עבור נזק מסויים שכמובן אינו הכנסה אלא תשלום על הנזק שנעשה.

שיהיה תמיד שפע.