תפילה אישית עם שם ה'

שאלה:

שלום. ישנה תפילה קצרה שחיבר הרב סלמאן מוצפי, (כך ראיתי בספר תפילות מיוחד) שמיועדת למי שמחפשת זיווג, והיא מתחילה כך ' יהי רצון מלפניך ה אלוהינו.. ' בשם השם, מותר להזכיר את שם השם בתפילה כזו, שהרי לא חזל חיברו אותה? אשמח לדעת אם התשובה נוגעת גם לתפילות קצרות אחרות כמו למציאת חן , פרנסה וכו' תודה!

תשובה:

מותר להזכיר מעיקר הדין שם ה’ גם בתפילה פרטית של אדם, ראה שו”ע הרב סי’ רטו סעי’ ג, וע”ע מגן אברהם סי’ קפח ס”ק יא ופמ”ג שם, אבל לא בנוסח של ברכה, ראה ט”ז סי’ קלא וע”ע הליכות שלמה פרק כב סעי’ ט. אמנם מנהג העולם להמנע מהזכרת שם בתפילות פרטיות שלא תיקנו גדולי הדורות, ראה חסד לאלפים סי’ רטו ס”ק ט. לכן מה שתיקן רבי סלמן מוצפי זיע"א אפשר לומר, אבל כשאת מתפללת בנוסח שלך אין להזכיר שם ה'.

שיתקבלו התפילות ותראי ישועות בקרוב.