קבורת גבר ליד אשה זרה

שאלה:

בבקשה שאלתי היא האם יש קפידא שאיש לא ייקבר בין שתי נשים ואם יש הבדל אם אחת מהן היא אשתו. חשוב לי מאוד לדעת אם זה בעיה לכתחילה או רק הידור או עניין כי קשה למצוא קבורת שדה בהר המנוחות והישגתי מקום כזה. תודה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

הנושא אינו "בין שתי נשים", אלא שלא קוברים גבר ליד אשה שאינה אשתו, וכאשר עשו זאת יש התירו אפילו לפנותו משם מחמת הבזיון, ראה אגרות משה יו"ד סי' רמא, לכן אין להקבר ליד אשה אחרת וכך נהגו בכל מקום להמנע מכך. מה שראיתי פעם שעשו, זה שהחברה קדישא בנו כעין גדר בין שני הקברים, כך שלא יחשב שהאשה קבורה על ידו.

שנזכה כולנו לחיים ארוכים ובריאים ורוב נחת.