תפילת שמונה עשרה קבועה באוטובוס לנשים

שאלה:

שלום רב. בכל בוקר אני נמצאת בנסיעה של כשעה, בה יש לי מספיק זמן להתפלל שחרית בנחת. הבנתי שלא אומרים באופן קבע תפילת שמונה עשרה באוטובוס. מצד שני אם לא אגיד כל בוקר שחרית בנסיעה, אצליח להגיד רק ערבית כל יום בתור תפילה קבועה. האם עדיף להמיר את התפילה לתפילת ערבית וזאת בכדי לא להתפלל באוטובוס? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יצויין שלבנות אשכנז יש חיוב של תפילת שחרית ומנחה כמו לאנשים, כך הכרעת המשנה ברורה בסי' קו לפי דעת רוב הפוסקים כלשונו שם, בנות ספרד אכן מחוייבות בתפילה אחת בכל יום, אבל אין לעשות זאת בתפילת ערבית שהיא רשות אלא כן להתאמץ לעשות זאת בשחרית, עשי מאמץ לקום מעט יותר מוקדם, אם בכל זאת זה לא מסתדר, הטוב יותר הוא להתפלל באוטובוס עד שמונה עשרה ואז כשבאים לעבודה להתפלל שמונה עשרה, אם גם זה לא מסתדר, תתפללי באוטובוס..

שיתקבלו התפילות.