רחיצת סיר בשבת

שאלה:

שלום,
ראיתי את התגובה שניתנה כאן (מצורף קישור בתחתית) לגבי שטיפת כלים בשבת. המצב בביתי דומה ורציתי לברר האם הדבר נכון גם לגבי סירים ו/או כלי חימום, ואם לא האם יש מקום לאפשר במידה ומעורב כיבוד הורים (שיפגעו ויתכן וישטפו במקומי- ויתכן בסקוטש שנסחט). תודה רבה

שטיפת כלים בשבת

תשובה:

שלום וברכה

סיר הוא מוקצה בשבת, כמו כל כלי שמלאכתו לאיסור [רק כשהאוכל בתוכו מותר לטלטלו, או לצורך שימוש בו, אבל אסור לטלטלו כדי לרוחצו].

אין שום פתרון בענין זה מלבד להסביר בנועם, כשהם רואים שיש הלכה שאת עושה על פיה אין כל מקום להפגע, אפשר לחלוק ולדון ולשאול אבל מה יש להפגע?

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה. מה לגבי פיירקסים וכדומה שמחממים בהם את האוכל?
    (ולגבי ההורים לצערי זה מורכב יותר בסיטואציה שלי)