קבלת אלוהות עבודה זרה

שאלה:

האם יש משמעות כלשהיא לאדם שהוטבל לנצרות? ככל שמדובר באדם שאיננו שומר תומ"צ וחי חיי הפקרות פעולה כזאת מצטיירת גם בעיניהם כדבר נוראי אך הלכתית מאי נפ"מ? איזה חטא הוא עושה בכך?

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שאדם מקבל על עצמו עבודה זרה, ואלוהות אחרת הוא עושה חטא חמור של עבודה זרה גם אם לא עבד אותה בפועל, עצם קבלת עולה עליו היא איסור. ראה פירושו של הרש"ר הירש בפרשת ראה בהרחבה בענין זה.