מזיק שרוצה לשלם מעבר לחובתו

שאלה:

שלום ערבי פגע ברכב בטמבון אחורי עלות 4500שח הערבי אמר בלי לערב ביטוח אני משלם .לאחר יומיים יהודי פגע באותו מקום ומתעקש לשלם 1000שח האם מותר לקחת מהיהודי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הנהג השני לא הוסיף בנזק אין עליו חובת תשלומים. ואם הוסיף והחמיר את הנזק חייב לשלם עבור החלק שהוסיף לנזק.

במקרה שאתה מודיע לו שהוא לא הוסיף בנזק והוא מעוניין לשלם – ממותר לקבל ממנו.

בהצלחה.