לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מוזיקה באבלות

שאלה:

בס"ד שלום וברכה, אני בתוך השנת אבלות (אחרי השלושים) גם על אמא וגם על אבא. עוד מעט מתחילות המסיבות על סיום הש"ס של דף היומי. אני לא למדתי דף היומי זאת אומרת שאני לא חלק מהמסיימים. שאלה: אני יכול להשתתף במסיבות האלו? יתכן שתהיה מוזיקה אבל לא ריקודים. (אני אשכנזי). אם אפשר להביא מקורות. יישר כח דוד

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם יהיו שם אירועי מוזיקה אסור לך להשתתף, אינני מבין למה אתה מחפש מקורות? גם בסעודת מצוה ואפילו בחול המועד המוזיקה אסורה בשנת אבל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    יישר כח, לא מחפש מקורות, רק שלא ידעתי איך להגדיר את סיום הש"ס, שזה אירוע עולמי, גדול, שמחה לכל עם ישראל. אז אולי משהו מדבר על זה.
    בכל זאת להגיע רק כדי להחל "מזל טוב" למסיימים, ומיד אחרי לצאת ,זה יהיה מותר?

  2. לא. אין לך שם למי לאחל והם לא יראו אותך בין כך וחבל על המאמץ. תשתלב בין לומדי הדף ובפעם הבאה תהיה אתה המסיים!