לשמוע אשה מנגנת

שאלה:

האם מותר לשמוע הקלטה של תזמורת של כינורות ועוד כמה סוגי כלים, שיש שמה בתזמורת גם נשים מנגנות בכינורות? (רובם גברים, ולא שומעים כינור של אשה לבד אלא ביחד עם כולם)

תשובה:

אין כל סיבה לאסור, הרי אינו שומע קול אשה אלא כלי נגינה. לראות אשה מנגנת זו ודאי בעיה כמו כל אסיור הסתכלות, אבל לשמוע הקלטה אין בעיה אא"כ זה גורם לו הרהור עצם הידיעה שאלו הן נשים.