יחוד במקום העבודה – פתח פתוח לרשות הרבים

שאלה:

שלום כבוד הרב הציעו לי עבודה בסוכנות דואר, אלא שכשבאתי לראיון ראיתי שהמנהלת והעובד נעלו את עצמם בתוך החנות בגלל שהם היו בסגירה. וכביכול יש כאן איסור ייחוד. אולי מכיון שהדלת שקופה אפשר להתיר?( למרות שהיא היתה מכוסה בוילון עשוי מעין שלבים ממתכת שהראיה היא חצי חצי), אני לא יודע אם לקחת את העבודה בגלל זה.. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם אפשר לראות מבחוץ זה נחשב פתח פתוח לרשות הרבים ויש להקל. אמנם בחלקת מחוקק סי' כב ס”ק יג כתב שכשם שההיתר של בעלה בעיר אינו קיים באופן שליבו גס בה [שהם רגילים ביחד ויש יחסי קירבה, וזה מצוי כשעובדים יחד לאורך זמן (אף שכמובן יש להזהר מזה)], כך גם ההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים אינו שייך באשה כזו. אלא שהט”ז חולק שם על החלקת מחוקק ומתיר, וכן צידד להלכה באגרות משה ח"ד סי' סה, וראה שו”ת שבט הלוי ח”ה סי’ רג בסופו שנקט אף הוא כדעת הט”ז.