הפלגה קצרה לאשה שרגילה בהפלגות ארוכות

שאלה:

אשתי קיבלה מחזור בערך 3 ימים לאחר ליל הטבילה כעת היא התחילה לספור שוב אחרי הפסק 5-6 ימים עלי לציין כי עד היום היה לה ווסת קבוע של 30-31 יום לאיזה תאריך עלי להתייחס למחזור הרגיל הקודם או לאחרון אני שואל בקשר ליום ה-30-31

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שהפלגה קצרה אינה עוקרת ארוכה. ולכן חוששים גם להפלגה הקצרה שהיתה לה, וגם להפלגה הקודמת. רק חשוב לדעת שבכל הפלגה חוששים בעונה בה ראתה [למשל, אם בהפלגה זו ראתה בלילה ובקודמת ביום, תחשוש בקצרה בלילה ובארוכה ביום], שכן מהותה של ההפלגה הוא שחוששים שמא תקבע לה וסת שכזו, ולענין וסתות יש חלוקה בין יום ללילה. ראה פתחי מגדים עמ’ קעח בשם גדולי מורי ההוראה.

על עצם דין זה שחוששים לדעות שהפלגה קצרה אינה עוקרת ארוכה ראה בית מאיר סי’ קפט סעי’ יג, שו”ע הרב קו”א סעי’ ד, וע”ע סד”ט ס”ק יט.