החזרי מע"מ

שאלה:

פיתחתי מיזם שקיבל השקעה כדי ליישם אותו. ע"פ תנאי ההשקעה השכר שלי הוא כקבלן משנה – ז"א אני מקבל שכר + הוצאות רכב ומוציא על הכל חשבונית. כיוון שבתור עצמאי אין לי הוצאות לעסק – כל החשבוניות של ההוצאות נרשמות על חשבון החברה (המיזם), כך שיש 2 דברים שלא חשבתי עליהם לפני שסגרתי את תנאי ההעסקה שלי: 1. אין לי החזרי מע"מ על הוצאות עסק אישיות – אני משלם מע"מ מלא על שכר + הוצאות רכב ז"א 17% מהכל 2. אני משלם ביטוח לאומי על הכנסה של שכר + הוצאות רכב, שזה כ-250 ₪ יותר בחודש מאשר אם הוצאות הרכב לא היו על חשבוני במצטבר יוצא שעל השכר הבסיסי שיש לי אני משם לא מעט מיסים רציתי לברר האם מותר לבקש מאנשים שלא צריכים חשבוניות, כמו אמא שלי, שיקבלו חשבוניות וירשמו אותן על שמי, כדי לקזז לי את העלויות החודשיות של המע"מ. יש לציין שהסכומים לא יהיו גבוהים בצורה ניכרת, אלא בצורה שיקזזו סכום של כ- 200-300 ₪ בחודש מעלויות מע"מ. האם זה דבר שמותר? ואם מותר, האם זה ראוי או כדאי להימנע?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לפי חוק אינך אמור לשלם מע"מ עבור הוצאות  עסק, ורק מסיבות טכניות גובים ממך מעבר למה שהחוק מחייב – מותר לך להעביר את הרישום על אחרים כדי שלא תצטרך לשלם מעבר לחוק.

אין סיבה שתשלם יותר מהחוק, ומה שהרישום לא מדויק מותר לך להעביר את ההוצאות, כדי שלא תצטרך להוסיף בתשלום המע"מ.

בהצלחה.