בליעות בדגים ובשר/חלב

שאלה:

האם ניתן לאכול מאכל דג שהתבשל בכלי חלבי למקפידים/ בשרי לכולם כאשר הכלי הוא בן יומו ולכתחילה האם יש ענין ליחד סיר פרווה לשם כך או שניתן לכתחילה להשתמש בכלים חלביים/בשריים כנ"ל (אותו דבר לגבי אדם שמקפיד על חלב עם דג ומורחים לו גבינה עם אותה שכין (אגב, זה לא טעות באיות. ראה משלי כ"ג ב. כנראה שהאיות "סכין" הינה א' מהסילופים של "מחדשי השפה" ואכמ"ל) שהשמתמשו למרוח ממרח דג או הפוך

תשובה:

שלום וברכה

על בלעות לא נהגו להקפיד בבשר ודג ובודאי לא בחלב ודג, אף שהטור מביא שיט כזו בסי' פט, לא החמירו בזה.

ברכה והצלחה