לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם לעמל יולד

שאלה:

ב"ה כתוב: אדם לעמל יולד (אגב , איפה כתוב?)האם עמל זה גם ראשי תיבות של משהו ? תודה אודליה

תשובה:

הפסוק הזה מופיע באיוב פרק ה פסוק ז, וזה לא ראשי תיבות אלאמשמעות כפשוטה, אני מעתיק לך מדברי המלבי"ם שם:

כי אדם לעמל יולד, שהאדם נולד לעמול ביגיע כפיו, ובעמלו יביא לחמו, והעושה עושר שלא בעמל וביגיע כפים הוא עמל ואון ולא יצמיח ולא יתקיים ביד בניו, סוף דבר שעקר הצלחת האדם תלוי בהשתדלותו ובעמלו ויגיע כפו, ולא כדברך שאמרת שהצלחת האדם נגזר מבני רשף שהם כתות הכוכבים שהם שולחים ניצוציהם והשפעותיהם למטה ופועלים בעולם השפל על כל מעשה בני האדם, כי בני רשף יגביהו עוף, שהכחות הרוחניות השמיימיות הנוזלות ממשטרי הכוכבים, בני רשף אלה יגביהו עוף למעלה, שמעופף גבוה ומרומם מן העולם השפל ואין בכחם לפעול על העולם השפל להרע או להיטיב: