ספק ברכות

שאלה:

הרב אם הנחתי תפילין בבוקר ואחרי זה היה לי ספק עם בירכתי טוב על התפילין של יד אז בירכתי על של הראש אבל התבלבלתי ואמרתי אשר קדשנו במצותו וציונו להניח תפילין של ראש האם זה תופס או שאני צריך ללכת להניח שוב?

תשובה:

בכל מקרה לא צריך להניח שוב, הברכה אינה מעכבת בקיום המצוה. כמו כן בדיעבד ברכה זו מועילה. להבא כאשר יש ספק בברכה לא חוזרים ומברכים, שהרי ספק ברכות להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אה הבנתי הרב אבל פעם שמעתי שיעור ואמרו שאם אתה בספק עם בירכתה על תפילין של יד אז מברכים על זה של הראש אשר קדשנו במצותו וציוונו על מצוות תפילין אז זה לא נכון?

  2. זה תלוי בשאלה האם אומרים ספק ספקא לחומרא בספק ברכות, כל אחד יעשה בזה כהוראת רבותיו. המברך יש לו על מה לסמוך, אבל שים לב שספק זה ספק אמיתי ולא סתם לחץ…