מדרגות עץ מעל סוכה של השכן

שאלה:

שלום רב ברצוני לשאול עוד, במידה ואני עושה מדרגות מעץ מעל חצר סוכה של שכן, האם זה נחשב כסכך כשר או לא. השאלה היא: א) האם דין הקרשים המחוברים במסמרים כדין סולם שנטיית הפוסקים להחשיבו כדבר המקבל טומאה [או שכיון שמחובר לקרקע לא שייך בו]. ב) האם בסככים המצויים בזמנינו נחשב שיכול להניח שם כרים וכסתות בשעת הדחק ויהיה פסול כדין סוכה שתחת סוכה. ג) אם יש לשכן זכות לחשוש לפוסקים שאין להעמיד בדבר שמקבל טומאה, משום שהשכן מבני ספרד והשו"ע פסק שמותר. ייש"כ

תשובה:

שלום וברכה

בכל מקרה כיון שהמדרגות מחוברות לקרקע וקבועות הן לא סכך כשר כמבואר בתוס' בתחילת סוכה, הן גם רחבות מארבעה טפחים ובכל מקרה יהיה בזה גזירת נסרים ופוסלות את הסוכה שתחתיהן.

כיון שהסכך על כעין פרגולה בהחלט ניתן להניח שם כרים וכסתות לפחות בחלק מהמקום.

ברור שהשכן יכול לחשוש לדין מעמיד בדבר המקבל טומאה כיון שהוא פשט בכל גבול ישראל להחמיר בזה, ולא נמצא יהודי בן תורה אחד שיעשה סוכתו באופן כזה.

כמו כן עצה טובה, גם אם הלכתית היתה כאן איזו פינה דחוקה… לעולם אל תגרום לשכן לחשוב כל החיים שגנבת לו את הסוכה, זה לא שווה אתה הרי חי איתו…